Voici une recette de salade, pleine fraîcheur, qui viendra idéalement se caler entre un plat de viande et le fromage...
Salad
This is truly a medieval recipe. As with a lot of medieval recipes, the quantities are vague. Just let the imagination run riot.
Lettuce
Spring onions, Leeks, Shallots
Fennel, Carrots, Garlic, Cabbage
Parsley, Chives, Sage, Mint, Watercress, Rosemary
Salad burnet
Borage flowers
Nasturtium flowers and leaves
Olive or walnut oil
Cider vinegar
Salt and freshly ground black pepper.
Wash and clean the vegetables and herbs. Shred finely all vegetables and herbs apart from the flowers. Mix with enough oil to moisten, then add the cider vinegar, salt and pepper.
Garnish with the flowers (they are edible).
Salade
Ingrédients
Laitues
Oignons de printemps, Poireaux, Echalottes
Fenouil, Carottes, Ail, Chou
Persil, Ciboulette, Sauge, Menthe, Cresson, Romarin
Petite pimprenelle
Fleurs de bourrache
Fleurs et feuilles de capucine
Huile d'olive ou de noix
Vinaigre de cidre
Sel et poivre blanc fraichement moulu
Recette
Bien laver les légumes et les herbes. Emincer les légumes et hacher finement les herbes, sauf les fleurs. Mélanger avec suffisamment d'huile, puis ajouter vinaigre de cidre, sel et poivre. Mettre les fleurs en garniture (elles sont comestibles).